Ingredients:
- oepfeln (apple)
- Brod (bread)
- Ayer (chicken egg)
- weinbeerlein (grape)
- schmaltz (lard)
- gwuertz (spice)
- salltz (table salt)
- Semel (white bread)
Tools:
- pfann (pan)
Categories:
Main ingredient: breadPreparation: pastryType: -Brod Kuechel zu machen So Nim gar hart Semel stueckel das Stoß gar Clein vnd Nim derselben Semeln Als vil du wilt schlag Ayer darahn salltz thue etzliche weinbeerlein auch drein So es ein weil steht so ziehen die Semel die Ayr trucken an sich so schlag darnach mehr Ayer zu das ehr die recht dickh gewin so schlag in dann fein Kuechl weiß ein in daz schmaltz muß nit zu heiß sein rueere Die pfann so gehent sie Auf vber ein solche kuechle gib ein gelbs pfefferlein oder ein mandelgescherb oder ein gescherbel von oepfeln vnd gwuertz daz Suepl