Ingredients:
- Ay (chicken egg)
- taig (dough)
- mehl (flour)
- strauben taig (funnel cake dough)
- schmaltzig (lard)
- milch (milk)
- salltz (table salt)
- wasser (water)
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Main ingredient: eggs eggsPreparation: pan fried panfriedType: -Eingerirhtte Kuechell zumachen Nim schon mehl vnd ein lauttere milch mach ein vesten taig den behr wol mit eim loeffel ab die milch muß loblet sein so du lanng boert hest so zerschlag ein Ay nach dem andern das er so dickh sej wie ein strauben taig salltz in zu massen Nim dann eine pfann geueß deß taigs darein finger dickh die Pfann muß schmaltzig sein setz Auf ein trifuß mit dem eingegossnen taig schier ein Cleins glueettlein [78v] vnder vnd oben darauf ein hafen deckh vndt ein glueetel drauf so wierdt der taig vest Stuertz die pfann vmb vnd vmb auf ein bretlein vnd zerlaß ein schmalltz darf gar Kueel bachens zweyer fingerbreitt schneit ab denn taig lennger Alß ein finger fuer die pfann musts am ersten gar Kueel bachen biß Aufgehen so breuenens sich heisser werden gar groß vnd rogel so sie gerathen alß vil taig hast so schmaltzig die pfann biß er herrtt wierdt so stuertz sie mehr Auf ein brett oder deckh ein schuessel drueber das er nit erkalltte so gehen sie desto lieber auf etlich setzen die pfann mit dem eingossenen taig Inn ein Hafen oder pfann darin ein wasser seued das er auch herrtt wierdt salltz damitt so soll man ihn bachen wie vor stehet