Ingredients:
- Ay (chicken egg)
- taig (dough)
- hoennig (honey)
- schmaltz (lard)
- stuep (spice)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- weitzenmehl (wheat flour)
- dotter (yolk)
Tools:
- feueer (ember)
- loeffel (spoon)
- eisen (waffle iron)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pastryType: sweetVon Holhippen Am ersten Mit zuckher bachs allso weich ein zuckher in ein loeblets wasser das er zergehet vnd mach An ein taig mit dem selbigen wasser vnd von weitzenmehl zeuech in fein ab geueß Immer zu eintzich biß ehr dickh wierdt Allß ein duener Salluen taig Nimb dan von einem Ay oder zwey den dotter Rueers darundter vnd ein wenig zerlassen schmaltz laß dann das eisen erhitzen geueß mit einem loeffel drauf drucks zu hebs vbers feueer stuep den taig darnach du es herb willt haben misch offt s ihe daz das eisen nit zu haiß werdt es verbrennt sich sonst die Ayer dotter machen sonst [76r] das gern ab dem eisen gehet
*Wafer sticks with honey* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Mitt den hoennig Nimb ein hoennig vnd thu es vndter ein Warms wassr vnd treibs fein ab wie oben stehet thue Auch ein dotter oder zwen darundter gehen lieber vom eisen die mit dem zucker doerffen gahr wol eylen werden gehling resch man mag zu zeitten zucker vnnd hoennig durcheinannder nemen gehen Auch gehrn vonn eysenn