Ingredients:
- Manndel (almond)
- hueenner (chicken)
- hueenner bruee (chicken broth)
- hennen leeber (chicken liver)
- zimetroern (cinnamon)
- Negellein (clove)
- Milch raumb (cream)
- farb (food coloring)
- gewuertz (spice)
- sallz (table salt)
- semelbroet (white bread)
- Ayerdotter (yolk)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: -Type: -Ein hueenner bruee von Manndel zu machen So Nimb ein halb pfund Mandel vnd drey Clein Ayerdotter darein vnd hennen leeber semelbroet als vil Als zwey Ayer Milch raumb vmb 2 Pfennig dann Nim von alltten hennen die Bruee die wolgesotten sey streich die gestossen mandel damit durch ein tuch oder Nimb Iunge hueenner Nimb dann zimetroern Negellein sallz zum Assen leg dann daz hueenner fleisch das vorgesotten ist in die bruee laß darin warmb werdten das die bruee nit zu duen sej soll Anndere farb nach gewuertz nit haben dann vorgeschriben stehet vnnd gibs dar etc.