Ingredients:
- hueenner (chicken)
- leberlein (chicken liver)
- schmeltzel (lard)
- lemonj (lemon)
- Muschcatbluee (mace)
- fleisch Suppen (meat stock)
- gilbs (saffron)
- stueps (spice)
- saltz (table salt)
- behte Semmel schnitten (toast)
- Triet (trysenet)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Iunge hueenner dempffen einzudempfen So bereitt die hueenner schoen vnd sauber thu es in ein Hafen geueß wein vnd fleisch Suppen darahnn saltz zumasen gilbs stueps nit zuuil die Supen mach daran Wildu das Sipl dickh haben So Nimb zwo behte Semmel schnitten legs zu denn Siedenten hueennern Stoß das weich werdten so Klaub die gesotten schnitten vnd die leberlein Stoß vnnd dreibs durch gewuertz ab geueß wider Inn die huenner laß Ann die Statt sieden lemonj seindt gar guett zu scheueben geschnitten vnd bej dem hueenlein gesotten [66r] so mans Anricht fein Auf die hueenlein gelegtt wiltu es aber Abseihen So geueß ain wenig wein vnd Stuep darein vnd ein schmeltzel gewuertz thue Muschcatbluee darzu stoß allso steennt Auf ein glueetel schawe eben darzu das nit zu weich werdten gibs dar Wildtu es Sueeß haben So thue ein zuckher oder Triet darzu