Game pie Khalltt Wildt prett Pastetten Semantic annotation of the recipe "Game pie" (wo7a.148) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo7a.148 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 42.6 Aug. 4° Ain künstlichs vnndt nützliches Kochbuch Wo7 Wo7a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo7" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 16. Jh. 16th c. 1590 Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages, High German languages
Khalltt <ingredient commodity="Q19862498" en="game meat">Wildt prett</ingredient> <dish commodity="Q13360264" en="pie">Pastetten</dish> Nimb das wiltbredt Wenn es verfeimbt ist nach der lenng gespickht das der Speck erlich hinein ins wildprett Komb Salltz vnd gwuertz zwier so vil alls mit pfeffer alls denn Nimb Imber temperiers durchein annder vnd wolgewuertzt also drucken in taig gelegt der taig muß Auch von einem Rueckhen mehl sein darf nit Aufdent sein Sonndern du must nehmen ein ruecken Außgezogen mehl mit einem heissen wasser Abgeknetten starckh gearbeit dann so Nimb dess taigs treib in glad Auss in die weid Leg das vorgeschriben wildbrett drein vnd stuertz das blatt darueber gleich wie man eim Krapffen thuett laß Alßo bachen es ist auch guett wer gern wil der Nem feist fleisch vnd Spicks Allso etc.