Ingredients:
- zimmetroern (cinnamon)
- Krebsen (crayfish)
- Scheer (crayfish pincers)
- huelßen (crayfish shell)
- mußcattblueeth (mace)
- Mußcat (nutmeg apple)
- beete semmel (toast)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- Semmel (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- schueßl (bowl)
- schaeer (crayfish pincers)
- schwaentzle (crayfish tail)
- moerser (mortar)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pureeType: show dishGestosens von Krebsen Seuedt auch die krebßen wie sonst schel die gall dauon die Scheer vnnd huelßen behalt zum thail das Ander an die schal stos wol in einem moerser Ein beete semmel schneydt stos darunder treibs durch mit ainem guten sueeßen wein thu ainm zuckher dran zimmetroern Mußcat vnd mußcattblueeth Seuds ein weil wie ein gestoßens geueß vber beet schniten in die schniten steckht man die großen geschelten schaeer vnd die schwaentzle von krebßen leg auch dartzu Ein Ander hofligkheit die schaer die großen scholl schon Nim dan ein beet brodt daß muest am ersten fein zuerichten mueß ein Semmel [53v] Nemen vnd Außholen daß sturtz auf ein schueßl vnd steckh die schaeer darein geueß die Suppen druber