Ingredients:
- mandl (almond)
- daig (dough)
- millich (milk)
- hechten (northern pike)
- reiß (rice)
- ruckhen beuetelmel (rye flour)
- gelb (saffron)
- fuell (stuffing)
- saltz (table salt)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- waßer (water)
Tools:
- oefellein (baking oven)
- Pasteten Pfann (dutch oven)
- anricht (sideboard)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Ein Pasteten zu machen Vonn Bachen hechten mandl Mandl vnnd gestoßen reiß wann du denn hechten baechst so leg in auf ein anricht vnd thu denn grat allen daruon die gescheltenn mandlkhern stoß besonder wann er Nun gestoßen ist stoß es alles durch einander denn [48r] hechtenn vnnd reis vnd mandl Nim fur ein Pfenng millich vnnd machs damit ab machs nit zu duen das es dannoch len sej alß ein mueß thu erlich zuckher drein mach es gelb saltz zu maßen mach ein daig von einem ruckhen beuetelmel Brenn den ab mit haißen waßer woll in whol das er hert wirt vnnd machs hoch wie zu ainner Pasteten gehort thu die obgeschribene fuell darein thu es in ein oefellein laß bachen hastu nit ein ofen So ists in einer Pasteten Pfann auch gueth schau eben das es nit verbrin so ist es gueth