Ingredients:
- zimmetroern (cinnamon)
- schmolen (crumb)
- brat (cut of fish)
- vischen (fish)
- weinbeer (grape)
- Muscatblueet (mace)
- Arbes bruee (pea stock)
- gewuertz (spice)
- saltz (table salt)
- waßer (water)
- Semmel (white bread)
Tools:
- Praetl (cutting board)
- glueth (ember)
- spießlein (skewer)
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Main ingredient: fishPreparation: sausageType: -Auff ein Andre weyss wurst zu machenn So hackh daß brat glein Nim ein schmolen oder einer Semmel hackhs auch darunder aber nit halbeg souil Allß deß braets so es schier gehackht ist so Nimb schoen erkhlaubt weinbeer hackh auch darunder gewuertz ab mit zimmetroern Muscatblueet saltz zumaßen Nimb dann kleine spießlein etwan einer daumbeln [46r] lanng vnnd Netz die henndt in eim schon laween waßer vnnd machs an ein spießla Immaßen wie ain wuerst nit zu lanng dann es bleibt nit legs mit bayden orten zu einer zimlichen wiermb am spießlin gegen einer glueth draee es Immer vmb So es nun hert wurt so legs mit eim spießl auf ein Praetl greif mit der eine handt darauf mit der Andern zeuechs spießl an dich so bleibt das wuerstlein ligen beuegs dan einer wuerst gleich vnd vberseueds mit Arbes bruee wie vorsteth darnach legs in Suepl Setz an die stat zustuerze Legs zu andern eingemachten vischen in ein schwartz dickhs Suepl du magst auch geben wie ein Pfefferlein gewuertzt etc.