Ingredients:
- Suppen (aspic broth)
- ay (chicken egg)
- braedt eines visch (cut of fish)
- Vischen (fish)
- schwaiß vom visch (fish blood)
- darm (fish intestine)
- Leber (fish liver)
- gehackhtenn braets (fish sausage meat)
- vergulden (gold)
- weinberl (grape)
- huechenn (huchen)
- wurst (intestine)
- Arbeßbruee (pea stock)
- gewuertz (spice)
- Suppen (stock)
- saltz (table salt)
Tools:
- schueßl (bowl)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Knoedl Auch wuerst Von Vischen Nim ein braedt eines visch hackh es gar khlein Nim dann ein frisch ay oder zwej darnach daß braedt ist schlags darein rueers ab nit zu duen thu weinberl drein und zwirles ab mit guten linden gewuertz vnd so du ein großen visch Aufthust alß huechenn [45r] oder sonnst groß visch so wasch dann schoen aus vnnd thu deß gehackhtenn braets drein verschopfs es thuts gar ein wenng braets in ain wurst binds schon an beeden orten Das der darm nit zurißen sey Nim dann ain lautere Arbeßbruee leg die wuerst drein laß wol vbersieden die Knodl vonn dießem braet leg auch zu der wuerst oder besonnder So sie ein weil gesoten haben in der Arbespruee Also mach darein ein gelbß Suepel wie mans an die visch macht vnd laß die wuerst vnd die khnoedl gar duen absieden wie dj visch es sey der graeth oder Sunst ein visch in Suppenn kocht so Nim dan vnnd schneydt die wuerst zu scheiben vnd legs zu denn eingemachten vischen deßgleichen auch die knoedl legs auch ganntz dartzu ist ein hoflich essen
*Sausage of fish blood and liver* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Item die koche fahen denn schwaiß vom visch vnnd hackhen ein braet glein ein Ay darmit hackh auch [45v] die Leber vnder daß braedt gewuertz fast wohl vnnd saltz ab vnd schopfs in darm vnnd leg es gleich an die statt mit dem visch in die Suppen das Alles miteinander siedt darnach zu scheibenn geschniten vnnd Außen vmbher gelegt es sey Im Suplen oder der sultzn Inn sultzen mag mans auch vergulden Legs erlich an denn ranntft in der schueßl So sicht man das die Suppen drueber geth etc.