Ingredients:
- Visch (fish)
- gradt (fish bone)
- bruee (fish stock)
- Ingber (ginger)
- Aschen (grayling)
- huechen (huchen)
- Lemony (lemon)
- hechten (northern pike)
- zwifel (onion)
- gegilbt (saffron)
- gewuertzt (spice)
- Saltz (table salt)
- ferhen (trout)
- zuckhers (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
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Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Auf ein Andre form Visch Einzumachen wie die koch Pflegen zu thun Es sey ain gradt Aschen oder ferhen So Nim die stuckh des visch Saltz huepschlisch ein Ist der visch gros so must in desto lennger Im saltz laßen ligen darnnach Nimb ein Stuckh ains nach dem Andern straif mit dem finger daß maist schmaltz daruon legß in ein keßel oder Pfann Nimb dann guten sueeßen wein gleich vngesoten An die fisch gewuertzt gegilbt mit sambt gehackhten zwifel laß alles miteinander sieden Ist der visch ein huechen so darf er lennger siedens die Asch verhen vnnd hechten doerffen nit so lanng Siedens die gelben suplin vber die fisch magst wohl [40v] mit Lemony kochen Seind fast zimlich zu eßen die Lemonj zerschneidt vnnd in die Suppen siedenn wann du die visch in der Suppen anrichtst so leg die schnite von lemonj vberal Ingber auf die stueckh visch Man mag die visch Inn schwartzen suppen auch allso kochen daß mans am ersten saltz visch vnd bruee alleß miteinander gesoten aber mehr gradt darffs gewuertz weins vnnd zuckhers