Ingredients:
- rindereins (beef)
- krauet (cabbage)
- air (chicken egg)
- vaist (lard)
- fleisch (meat)
- scheffeins (mutton)
- herten kaes (pressed cheese)
Tools:
- topf (cooking pot)
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: boiledType: savouryVon Iungem krauet Item nym Iung weiss krauet vnd sneid es zuspalten so leg es in den topf vnd lasz es sieden vnd geuesz das wasser ab So hab gesoten fleisch in einem anderen topf scheffeins oder rindereins vnd leg das krauet dann zu dem fleisch So nym vnd seued herte air vnd schel sie vnd roest sie dann gancz in einer pfannen wenn das krauet vnd das fleisch nahent gesoten sein so tu die air darein vnd herten kaes vnd lasz das aber sieden mit einander vnd mach das gar vaist
*Cabbage with eggs and cheese* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] wiltu es aber nit mit fleisch machen so leg darauf air als vor gemacht in der pfanen mit dem kaes