Ingredients:
- hueen (chicken)
- ayr (chicken egg)
- fueezz (chicken leg)
- hals (chicken neck)
- haut (chicken skin)
- salfan (common sage)
- fleisch (meat)
- petersil (parsley)
- stupp (spice)
- fuell (stuffing)
- wasser (water)
Tools:
- deck (lid)
- chreglacz glasz (pinch bottle)
- hafen (pot)
- hoelczel (skewer)
- faden (thread)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: complexType: show dishWiltu machen ein gancz hueen in ein chreglacz glasz so prue das huen gar schon vnd lasz im dy haut pey dem hals begreif es do schon zwischen haut vnd fleisch vnd zeuch im dy haut ab also gancz pis an dy fueezz vnd sneid dy fueez inwendig ab das sy an der haut pleiben vnd mach ein clains stumphatz hoelczel vnd plos dy haut wo sy dann zwprochen ist do nae sy zwe vnd nym dann vnd stosz ain fueez nach dem andern in das glasz vnd nym dan das stumpfat hoelczel vnd stosz dy haut ye ein wenig in das glasz wen du dann dy haut in ein stoest pisz an den hals vnd behalt den hals hye oben vnd vber stuercz dy haut vber das [20r] glasz vnd pincz dann mit ainem faden zw vnd nym dann das huen vnd wirfs auf ein fleisch vnd lasz es sieden vnd wen es gesoten ist so hack den ayr salfan vnd petersil vnd gut stupp vnd plas in das glas so tut sich das huen auff vnd fuell dy fuell darein vnd wen dy haut vol ist so vermach es oben wol das dy haut nicht in ein fall vnd das auch kain wasser in ein mueg kummen vnd thues in einen hafen vnd geusz ein wasser dar an vnd deck es zw vnd lassz sieden so wirt es sich stercken in dem glas