Curd in lent, served warmVon geisliczSemantic annotation of the recipe "Curd in lent, served warm" (wo3b.88)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo3b.88CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 78.1 Aug. 8°Ein Koch- und ArzneibuchWo3Wo3bpage in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo3"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe15.
Jh.15th c.Entstehungsort unbekannt.place of origin unknown.High German languages
Von geisliczItemgeislicz soltu nemen vnd lasz sie sten das sie gefall so seich sie vnd secz sie czu vnd gewurcz sie in dem hefenwenn man sie dann essen will so tu ein wenig oels in ein reindel oder in ein scherben vnd thu die geislicz darein vnd lasz sie erwallen vnd schuet gestuepp daraufwiltu aber anderley geislicz soseued sie vnd geuesz sie auf ein schussel vnd lasz sie erkuelen so zeuch ir die hauet ab vnd mach ein ander milch mit zucker vnd geusz dy darauf