Curd in lent, served warm Von geislicz Semantic annotation of the recipe "Curd in lent, served warm" (wo3b.88) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo3b.88 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8° Ein Koch- und Arzneibuch Wo3 Wo3b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo3" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 15. Jh. 15th c. Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages
Von <dish commodity="Q178359" en="sauce">geislicz</dish> Item geislicz soltu nemen vnd lasz sie sten das sie gefall so seich sie vnd secz sie czu vnd gewurcz sie in dem hefen wenn man sie dann essen will so tu ein wenig oels in ein reindel oder in ein scherben vnd thu die geislicz darein vnd lasz sie erwallen vnd schuet gestuepp darauf wiltu aber anderley <dish commodity="Q178359" en="sauce">geislicz</dish> so seued sie vnd geuesz sie auf ein schussel vnd lasz sie erkuelen so zeuch ir die hauet ab vnd mach ein ander milch mit zucker vnd geusz dy darauf