Apple, pear or quince pureeVon oepfel gemueesSemantic annotation of the recipe "Apple, pear or quince puree" (wo3b.84)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo3b.84CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 78.1 Aug. 8°Ein Koch- und ArzneibuchWo3Wo3bpage in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo3"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe15.
Jh.15th c.Entstehungsort unbekannt.place of origin unknown.High German languages
Von oepfelgemueesItemdu solt nemen opfel vnd schel sie vnd leg sie in einen topf vnd geuesz vaistes daran vnd la das also sieden so nym vnd twir sie vnd slach air daran vnd gewuercz auf der schusselman sol sie auch essen an einem fleisch tagAber an einem vastag so reib prot daruenter an der air statdas mues magstu also machen von kuetten oder von piren