Apple, pear or quince puree Von oepfel gemuees Semantic annotation of the recipe "Apple, pear or quince puree" (wo3b.84) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo3b.84 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8° Ein Koch- und Arzneibuch Wo3 Wo3b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo3" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 15. Jh. 15th c. Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages
Von <ingredient commodity="Q89" en="apple">oepfel</ingredient> <dish commodity="Q636056" en="puree">gemuees</dish> Item du solt nemen opfel vnd schel sie vnd leg sie in einen topf vnd geuesz vaistes daran vnd la das also sieden so nym vnd twir sie vnd slach air daran vnd gewuercz auf der schussel man sol sie auch essen an einem fleisch tag Aber an einem vastag so reib prot daruenter an der air stat das mues magstu also machen von kuetten oder von piren