Ingredients:
- ayr (chicken egg)
- weisz (egg white)
- ezzigk (vinegar)
- wasser (water)
- toettern (yolk)
Tools:
- trachter (funnel)
- saw platern (pig's bladder)
- hefen (pot)
- faden (thread)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: complexType: show dishWiltu machen dreissick ader virczick ayr zw ainem ay so nym zwo saw platern das dy ain klainer sey den dy ander So swayb sy gar schon Innen mit wasser vnd nym dan dy ayr vnd schaid das weisz von den toettern vnd nym dy klainer platern vnd ruer dy toetter durch ein ander vnd geusz in dy plater das sy vol werd von den toettern vnd verpindt sy denn schon mit aim faden vnd wirfs [19v] in ain hefen vnd lassz wol sieden dass hirt werd vnd schel dy platter ab den totter vnd nym dann dy andern platter vnd sneid ein loch dar ein als grosz das der totter dar ein mag vnd nae dy platter schon zw vnd clopfh das weisz durch ein ander vnd lasz durch ein trachter in dy platter das dy platter vol sey vnd pint sy zw so wirts ain ay vnd gib ein ezzigk darzw