Ingredients:
- kerpffen (carp)
- neegelein (clove)
- fischenn (fish)
- swais von dem fisch (fish blood)
- hechten (northern pike)
- mustat (nutmeg apple)
- gewuercz (spice)
- slein (tench)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: lent dishVon fischenn Wiltu ain guten gepraten fisch machen das gett von mangerlay sachen zw So mustu haben hechten slein ad kerpffen vnd must den swais von dem fisch haben das geist fuer einen rechpraten dar mit guten gewuercz mach es ab So mustu mustat darzw han den scholtu hacken clain So wirt der pratt wolgesmach vnd rain [33r] vnd wenn er gehackt ist So mach es in der gestalt als ein rechpraten wie dw es wilt klain ader grosz so soltu den winden vmb ein spisz so pistu des praten frey so leg in dann in einen kessel vnd lasß in sieden vnd wenn er nw halben wegk gesoten ist So pisz des praten gar gewisz So nym in her auss dem kessel vnd lassz in werden kalt vnd bestek in dann gancz mit neegelein vnd wann man essen sol so sol man in praten an die stat das er also haisz auf den tisch kumme