Ingredients:
- ayren (chicken egg)
- fisch (fish)
- Lampreiden (lamprey)
- pruee (lamprey broth)
- haubt (lamprey head)
- swancz (lamprey tail)
- gewurcz (spice)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- moersaer (mortar)
- tisch (table)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Lampreiden ist ein guter fisch als ich dich des weiss Wiltu mit lampreyden bestan So mueestu ein hoffe wein darzw han der mag nicht wesen zu gut wenn dar von kumpt ein gar news pluet In den wein soltu dy lampreiden legen das sy kumpt vmb ir leben dw soltu ein haiss wasser haben wiltu sy schleymat haben nicht so [31r] scholtu sy stossen darein vnd das das wasser nicht wellig sey so pistu der hawt frey wen dw sy nw geluent hast so wasch sy an der stat wann sy nur rain ist so leg sy fur dich auff ainen tisch Das haubt sneyd ir ab vnd den swancz das ander lass also gancz das mach zw drein stucken Vnd sewd sy in ainem wein do sy ynne ertruncken ist vor vnd sewd das haubt vnd den swancz auch dar mit wann es nu gesotten ist so nym das haubt vnd den swancz vnd ein tail seins leibs pratt das macht es prawn vnd stoss in ainem moersaer mit ein ander duerch ein rains tuch slach es mit sein selbers pruee durch mit gewurcz das gut sey mach es ab das es den leuten wol gefall mit ayren etc.