Ingredients:
- chla (chicken claw)
- ayr (chicken egg)
- huener fuessen (chicken feet)
- haubt (chicken head)
- leber (chicken liver)
- chragen (chicken neck)
- neagell (clove)
- pruee (giblet broth)
- fleisch pruee (meat stock)
- gewuercz (spice)
- pruee (stock)
- fuell (stuffing)
- magers kalpfleisch (veal)
Tools:
- kessel (cauldron)
- tuch (cheesecloth)
- pfann (pan)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: dumplingsType: show dishWiltu ein guete kost haben das get von huener fuessen dar dy soltu fullen lassen vnd nym ein gutz magers kalpfleisch vnd hack das klain vnd mach es ab mit guten gewuercz Indy fuell wirff gancze neagell wiltu es auff ain essen So nym zway ayr darczw vnd wen dy fuell berayt sey So mach klaine knoedel davon So thue dy fuell in dy chla vnd nym ein fleisch pruee vnd lassz wol sieden in ainer pfann so thue [30v] dy chla darein vnd wen sy nw gestreckt sein So nym ein kessel vnd nym sueesse pruee darein vnd lassz sieden an die stat also lang das es sein genug hab vnd dw muest auch eben mercken das sy nicht versotten werden ein gute pruee soltu darzw han die soltu von den chragen vnd haubt vnd von der leber machen das soltu mit guten gewuercz klain thuen so wirt dy prue rain vnd slach sy durch ein tuch etc.