Sour cherry electuary guet latwary von weichseln Semantic annotation of the recipe "Sour cherry electuary" (wo3b.4) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo3b.4 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8° Ein Koch- und Arzneibuch Wo3 Wo3b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo3" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 15. Jh. 15th c. Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages
Wiltu machen guet <dish commodity="Q2737588" en="electuary">latwary</dish> von <ingredient commodity="Q68438267" en="sour cherry">weichseln</ingredient> so nym sy in ein hafen vnd secz es auf ein gute gluet vnd gewsz nichts nicht daran vnd so lasz es kalt werden vnd streich es durch ein tuech vnd thue es in ein kessel vnd secz es auf ein driefuezs vnd ein gute gluet darvnder vnd lasz es sieden vnd thue den darein ein hoenick vnd geribens prot vnd stupp es wol ab vnd rueer es fuersich dar so hat es sein dann genueg