Mortar pastry with chicken
gut moser chuchen
Semantic annotation of the recipe "Mortar pastry with chicken" (wo3b.29)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative
Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo3b.29
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
[About the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.about/TEI_SOURCE)
[Imprint of the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.imprint/TEI_SOURCE)
Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8°
Ein Koch- und Arzneibuch
Wo3
Wo3b
page in corresponding manuscript
TEI source of corresponding manuscript
context of corresponding manuscript/collection
[Context for all recipes in manuscript "Wo3"](info:fedora/context:corema.wo3b)
References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
[details of editorial principles and practices for the semantic annotation](https://gams.uni-graz.at/o:corema.semanticdec/TEI_SOURCE)
recipe
15.
Jh.
15th c.
Entstehungsort unbekannt.
place of origin unknown.
High German languages
Wiltu gut moser chuchen machen so sneyd semel wueerfflat vnd
clopf ayr klain vnd
thw dann dy semel darvnder vnd
sneyd darvnder mustat vnd ander stupp vnd
mach es gell vnd
slach dann darvnder pratnew huenr ab dw der huenr nicht hast so nym tauben oder nym maegel leber oder fuessel vnd
thue dann ein smalcz in moersaer vnd
secz es auf ein glut vnd
gews dann dy fuell dar ein vnd
lassz es pachen etc.