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Cooking Recipes of the Middle Ages

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  • Ingredient: (usually) edible material used in cooking
  • Dish: general category of food
  • Tool: equipment used in cooking
  • Name: proper name of dish
  • Instruction: one set of action during dooking
  • Opener: phrase opening a recipe text
  • Closer: phrase closing a recipe text
  • Ref.: reference to another recipe
  • Kitchen Tip: set of actions concerning cooking
  • Household Tip: set of actions concerning household matters
  • Serving Tip: set of actions concerning dishing and serving the food
  • Speech ( ): active speech act of chef or other individual
  • Excluded ingredient ( ): potential ingredient is actively excluded
  • Compared to… ( ): comparison to suggest shape, measurement, etc.
  • Analogy ( ): something other is simulated (“fake” dish)

Ingredients / Tools: Indexes of ingredient and tool concepts reachable via English translation in brackets trailing Early New High German spelling

Metadata: Transcription and recipe view reachable via buttons next to recipe number under Metadata

Similar recipes: provides information on recipe relationships

Categories show, if decidable, main ingredient, distinct preparation method and type of dish

License and citation suggestion available via buttons next to manuscript signature below the manuscript image.

Eggs, stuffed on a skewer, two colours

gefullt air

Metadata:

Wolfenbüttel, Herzog August Bibliothek, Handschriftenabteilung, Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8°Source Collection: Wo3, fol. 062vRecipe Nr. 182 Dating: 15th c.Origin: place of origin unknown.Lang: High German languages

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Same title: wo3b.182Shared ingredients: wo3b.182Same ingredients in following recipe: 3Same tools in following recipe: 0

Categories:

Main ingredient: eggsPreparation: roastType: show dish

Wer anders will machen gefullt air der nem viii air vnd slach sy an der spicz auf vnd tu ein wenig smalcz in ein pfannen vnd geusz die dorein vnd zeuch in ander mitt mit einem loeffel das sie ein wenig feucht sein vnd thu sie dann ab dem feuer vnd hack sie klein auf einer panck vnd tu daruenter gut wurcz vnd petersil vnd full das wider in die schal vnd leg sie dann in ein pfannen vnd lasz sie sieden vncz dich sein benuegt So nym sie dann herwider aues vnd schel sie schon vnd stos sie an ein klein spissel vnd mach dorczu ein gruen safft von petersil vnd menig vnd ferb die tottern als vil dich sein benuegt zwen oder drey das [63r] die werden gruen vnd das die andern als vil der gruen werden rot vnd leg dann die ayr zu dem feuer bey der spitz vnd laz die werden haisz vnd beslach dann die air eins gruen das ander rot da mit sein sie beraitt






Wo3 - "Wolfenbüttel, Herzog August Bibliothek, Handschriftenabteilung, Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8°"