Egg pastry Von ayr kuchen Semantic annotation of the recipe "Egg pastry" (wo3b.180) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo3b.180 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8° Ein Koch- und Arzneibuch Wo3 Wo3b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo3" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 15. Jh. 15th c. Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages
Von <ingredient commodity="Q15260613" en="chicken egg">ayr</ingredient> <dish commodity="Q13276" en="cake">kuchen</dish> Wer will machen gut kuchen von airen in einer hern schussel So nym air vnd zeslach die wol vnd sneid darczu der semel ein wenig klein gewurffelt vnd das die sey duenn auf ein schusselen sniten als vil dich sein benuegt als du ein andern kuchen machst vnd geuesz in derein vnd lasz in pachen da mit slach in auf ein panck vnd haw daruenter gut gewurcz vnd sneid In zuscheiben vnd richt in an