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Main ingredient: doughPreparation: pastryType: Siedegebaeck (deep fried)Wiltu machen gestreusz pachen von einem taig von airen So mach in hert als zu einem haidinischen pachen vnd mach auch pleter als haidenisch pleter vnd sneid ein snitel dy smeler sey dann ein vinger vnd versneid an kaynem ort die pleter nicht vnd lasz die gancz vnd nym ein smalcz in einem moerser vnd secz es dann das es hais oder wellig werd vnd nym einen kolloeffel oder ein holcz das da sey als gros damit raich an die pleter von dem plat dastu gesniten hast vnd leg ye ains hin vnd vberleg das ander vnd wirf es ab dem holcz in die pfannen vnd lasz es pachen vncz es sein genueg gewynn Sey Im sein not so ker es vmb in dem moerser vnd [60v] mach denn ein guete suppen darczu von hoenig vnd von gutem gewurcz vnd dorczu nym ein wenig weins vnd ein wenig essigs daz es durch das hoenig piczel vnd strae darein ein wenig weinper vnd geues die suppen auf das pachen wenn du es wellest anrichten damit ist es beraitt