Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: -Von einem holpraten Wiltu machen ein holpraten von einem kalpfleisch So nym dez gepraetz aues dem tiech eins kalbs vnd haw das gar klein vnd tu auf daz gepraet ein gauffen melbs daz es werd weis vnd nym ein ay oder zway darunter vnd hack es vntereinander vnd salcz es nym ein spies der lenger sey dann ein spann vnd vmb sich dick als ein walgholcz vnd an yglichem end ein loch eins vingers tieff vnd mach darein zway steblein das du gegen dem fewer gewenden muegst vnd nym dann den praten vnd zeuech den denn vber den spies als du duennest muegst vnd leg es denn zu dem fewer vnd prat es vnd beslach es mit haissem smalcz vnd so es gepraten sey so nym es ab dem spisz [59r] das es gancz beleib vnd secz In auf hoher vnd mach ein full darczu von abgeroesten airen in einer pfannen als vil du ir wild vnd nym die air auf ein panck vnd hack die kleyn vnd nym darunter guet gestuepp vnd saffran vnd nym darunter weinper vnd mandel darnach als vil du sein bedarfft vnd full den praten vncz das er vol werd da mit leg In auf einen rost vnd lasz In haisz werden damit ist er bereit