Ingredients:
- milch (almond milk)
- koppauen (capon)
- gepraet (capon meat)
- smalcz (fat)
- senff (mustard seed)
- reis mel (rice flour)
- wurczen (spice)
- salcz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: blanc mangerType: show dishVon einem plamischir Wer ein plamischir machen wil der nem ein koppauen vnd fider in vnd senff in gar schoen vnd vbersied in vnd salcz in vnd stos in an einen spies vnd prat in gar wol vnd mach ein dicke milch vnd nym ein klein hafen vnd setz In auf ein wenig kolen das sein weder zuvil noch zewenig werd vnd nym den koppauen vnd loese das gepraet schon davon das die hawet icht da beleib zereisz das gepraet schoen da uon gar klein vnd nit zelangk vnd nym her da reis mel vnd tu das durcheinander daz es icht zedick werd vnd wurcz es mit guten wurczen vnd zucker vnd laesz ez sieden vncz es trucken werd vnd smalcz wider geb vnd daz weder [58v] zu duenn noch zu dick werd vnd wenn es sein genueg gewint so geit ez smalcz wider