Ingredients:
- kaes (cheese)
- airen (chicken egg)
- melbs (flour)
- weinper (grape)
- smalcz (lard)
- wuercz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- semelen (white bread)
Tools:
- pret (cutting board)
- feuer (ember)
- morser (mortar)
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: deep friedType: sweetWer ein gestuckhcz von einem kaes machen will der nem ein muerben kaes vnd semelen [57r] vnd zereib es vntereinander vnd nym des kaesz mer denn des melbs vnd leg es auf ein pret vnd welg es mit airen das es icht zestark werd vnd mach doraues czoell die nit zugros sein vnd sneid die kleyn vnd nym ein morser vnd thu darein smalcz vnd setz es zu dem feuer vnd lasz es heisz werden vnd leg denn die wulgeren darein vnd nem air als vil er well vnd zucker vnd weinper vnd wuercz vnd mach es da mit vnd cziech es dann nicht mer vmb dann zwir in dem moerser von dem feuer ein wenig das es doch nit zukalt werd so ist ez gut