Ingredients:
- mandel (almond)
- mandel milch (almond milk)
- saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- schussel (bowl)
- tuchlein (cheesecloth)
- hafen (pot)
- holczlein (skewer)
Similar recipes:
Same title: b4.38, w1.40, wo3b.156Shared ingredients: wo1a.5, wo3b.156, wo3b.158, wo3b.18, wo3b.56, wo7a.11, wo7b.151, wo7b.154, wo8.159, wo8.177, wo8.196, b6.17, bs1.167, bs1.9, gr1.108, gr1.169, gr1.174, gr1.38, gr1.64, k1.44, w4.47, pa1.18, pa1.47, so1.22, bs2.60, db1.5Same ingredients in following recipe: 2Same tools in following recipe: 2Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: show dishwie du ein ygel machen solt Wer einen ygel machen will von mandel milch der nem mandel als vil er sein haben will vnd stosz in vnd wirf in in ainen raynen hafen vnd ruer es mit einem holczlein vnd schuet es auf ein tuchlein das es lig enpor das es erseich vntz das es trucken werd vnd bestraee es mit zucker vnd nym denn geviertailten mandel das es rot sey mit saffran vnd bestosz es das es einem ygel geleich sey oder werd vnd geuesz daran ein dicke mandelmilch so du es auf die schussel legst