Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: deep friedType: -Wie man opfel pachen sol [51r] Wer ein huebsch pachen von opfel will machen das da heiszt ein pflugsredel So nym iiij opfel zu einer herrenschuessel vnd sneid die so dunnest muegst zuscheiben vnd darnach vier regelpiren vnd ains opfels der da roch sey vnd hack es vnter einander vnd stupp es wol vnd strew dorein weinper vnd mach doraues ein guet full vnd mach die full gel vnd nym ein kleins hoelczel als ein spindel das an dem ein knoepfel sey vnd stosz der scheiben eine daran an das knoepfel vnd full der full darauf als dick die scheib sey vnd stosz aber eine hin nach vnd full das zwischen als vil als die in einer pfannen geligen muegen darnach mach darczu einen taig mit ij airen mit einem wasser vnd mel als dick als ein strauben taig vnd secz die full in den taig vnd leg das in ein pfannen mit welligem smalcz vnd lasz es gar kuel pachen vnd wenn es prauen verd so nym es heraues vnd zeuch das holcz heraues mit dem knopfel da mit ist es beraitt