Ingredients:
- mandelkeren (almond)
- pier essig (beer vinegar)
- Coriander (coriander)
- kren (horse radish)
- seniff (mustard seed)
- honigsam (nectar)
- petersil (parsley)
- wurczen (parsley root)
- regelpiren (pear)
- waelisch weinper (raisin)
- wasser (water)
Tools:
- sib (sieve)
Categories:
Main ingredient: vegetablesPreparation: preserveType: -Von gutem pottnig krawet Item du solt seniff stampffen wenn das geschicht so geuesz siedencz wasser daran vnd twir in als einen taig das tu drey nacht nach einander vnd geuesz des morgens ymmer das wasser ab vnd twir in mit einem andern siedenden wasser An dem dritten morgen so reib [46v] in mit einem guten pier essig So nym kren der klein gesniten sey vnd gestossen petersil der mit sampt den wurczen gesoten sey gesoten regelpiren Coriander gestossen vnd gesaet durch ein sib waelisch weinper geschelt mandelkeren vnd honigsam das thu auf das krauet zu einer yetlichnn leck das sol man zu recht mit silber wider legen als gesunt ist es Das ist gesunt ze essen in dem haissen auegst