Sour cherry sauce ein salsen von weichselen Semantic annotation of the recipe "Sour cherry sauce" (wo3b.11) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo3b.11 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 78.1 Aug. 8° Ein Koch- und Arzneibuch Wo3 Wo3b page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo3" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 15. Jh. 15th c. Entstehungsort unbekannt. place of origin unknown. High German languages
Wiltu machen ein <dish commodity="Q178359" en="sauce">salsen</dish> von <ingredient commodity="Q68438267" en="sour cherry">weichselen</ingredient> so thue dy weichsel in ain hafen vnd lassz sy sieden vnd lassz sy kalt werden vnd streich sy durch ein tuch vnd thue sy dann in ein hafen vnd secz sy auff ein glut vnd lassz sy wol sieden vnd rueer sy vnd thue dan darein hoenick vnd geribens prott vnd neegelein vnd guts stupps genueg vnd thue sy in ein fessel drey oder mer gar pleibt sy gutt