Sour cherry sauceein salsen von weichselenSemantic annotation of the recipe "Sour cherry sauce" (wo3b.11)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo3b.11CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 78.1 Aug. 8°Ein Koch- und ArzneibuchWo3Wo3bpage in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo3"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe15.
Jh.15th c.Entstehungsort unbekannt.place of origin unknown.High German languages
Wiltu machen ein salsen von weichselen sothue dy weichsel in ain hafen vnd lassz sy sieden vnd lassz sy kalt werden vnd streich sy durch ein tuch vnd thue sy dann in ein hafen vnd secz sy auff ein glut vnd lassz sy wol sieden vnd rueer sy vnd thue dan darein hoenick vnd geribens prott vnd neegelein vnd guts stupps genueg vnd thue sy in ein fessel drey oder mer gar pleibt sy gutt