Fish as headcheesegeprest sweinkoepf von vischenSemantic annotation of the recipe "Fish as headcheese" (wo3b.1)editionBarbara DenicolòtranscriptionAstrid Böhmdigital processingChristian SteinerHelmut W. KlugFWF I 3614ZIM-ACDH, University of GrazZIM-ACDH, University of GrazGAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management SystemCreative
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Commons BY-NC-SA 4.0 Grazo:corema.wo3b.1CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, VisualisationAbout the project "CoReMA"Imprint of the project "CoReMA"GermanyWolfenbüttelHerzog August BibliothekHandschriftenabteilungCod. Guelf. 78.1 Aug. 8°Ein Koch- und ArzneibuchWo3Wo3bpage in corresponding manuscriptTEI source of corresponding manuscriptcontext of corresponding manuscript/collectionContext for all recipes in manuscript "Wo3"References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMAdetails of editorial principles and practices for the semantic annotationrecipe15.
Jh.15th c.Entstehungsort unbekannt.place of origin unknown.High German languages
Wildu machen geprest sweinkoepf von vischen So nym kerpffenslein ader parben vnd schupp in schon vnd schlach sy auff vnd mach sy zu stucken vnd thue in in ein pfannenvnd geusz daran halb wasser halb wein vnd das dy prue nuer ains fingers hoch vber dy fisch get vnd hab sy vber ein guet fewr vnd lasz sy wol syeden vnd salcz sy lind vnd stupp sy so seich dy pruee in ein schuessel vnd nym dy fisch vnd thue dy grat her ausz vnd hack das praet ein winzigs durch ein ander vnd thue es dann wider in ein pfannen vnd geusz dy prue dar an vnd lasz es wider ein winczigs sieden vnd dy schuppen seud vnd stosz sy dann vnd streich sy durch vnd geusz alles in ein claine pfannen vnd lasz es sten So hab es vber ein fewr vnd ruck es her wider ab vnd schath es auf ein panck vnd sneyd es in ein kalte sizzew pruedas get in der fasten