Categories:
Main ingredient: fishPreparation: preserveType: household tipFisch oder flaysch guet in Ainer Sur yber Iar behalten Item wen Ir wienisch haussen oder wildbredt yber Iar guet behalten so macht zu 3 mal Im Iar ain frische prue daran vnnd diet die alt sauber daruon doch hoept den visch oder daz wilpredt nit auff sunder diet ain boedelin darauff vnnd nagts vber ain schaefflin hept das podelin starckh das der fisch oder wilbredt nit hernach fall als dan diedt daz bodelin wider darab vnnd nempt ain frisch wasser vnnd [288v] diet vill salz darein vnnd nempt ain boeselin vnnd schlagen daz wasser vnnd salz an ein annder In ainem scheflin bis es fompt vnnd legt daz euch daz wasser nit fast an die hennd ganng es ist Im nit guet als daz giest an den visch oder an daz wildbredt vnnd wan Ir ains heraus nempt so legt mit grossem fleys daz Ir nichts mit kainer hand an Ruert weder brie noch fisch oder fleysch nempt ain guets lanngs starckhs messer oder ain kuechl spis was Ir mit der hannd greyfft daz ditet nimer In die brue woelt Ir aber ains wider hinein legen so greyfft es mir kainer hannd an so uersprich ich euch daz so guet vnnd geschmach beleybt Im winter darff es nit offt frische prue aber Im sumer offter macht Ir fill brue so menngt fill salz doch diennt Im auch nit zu fill doch stes bosser zu vill salz dan zu wenig also behalt ichs guet