Ingredients:
- ayr (chicken egg)
- Cannell (cinnamon)
- oll (cooking oil)
- Neuen vngesalznen kes (fresh cheese)
- schmalz (lard)
- harten kes (pressed cheese)
- schotten (quark)
- Rosen wasser (rose water)
- zuckher (unrefined cane sugar)
Tools:
Categories:
Main ingredient: dairyPreparation: flat cakeType: -Weysse torta zue machen Nimb schotten oder Neuen vngesalznen kes den stos In ainem morser zu ainem mues darnach nim 5 oder 6 frisch ayr Ruer ains nach dem anndern Darein nachmallen nimb ain wenig Rosen wasser misch darunder vmbs schmackh willen Darnach so nimb ainenn guetten harten kes der nit zech sey den Reyb darunter als vill du wildt nim darnach Cannell gestossen vnnd ain wenig [286r] zuckher gestossen darnach dus guet wilt halben vnnd gros Ruers alles durch ain Annder vnnd mach Darnach die torten wie anndre Wen sy halb pachen soll man sy ain Clain mit zugger pestreen vnnd Rossen wasser sprengen so wirt sy woll geschmach Die pfan mues man vnnden mit schmalz oder oll pestreychen damit die tortten nit ain pacht In massen wie dj vorig aber oben auff ists zu dis tortten nit von notten