Ingredients:
- kitina (quince)
- buzen (quince core)
- safft (quince juice)
- weyssen gestossen zuckher (unrefined cane sugar)
Tools:
- kesel (cauldron)
- duch (cheesecloth)
- geschierrn (container)
- feur (ember)
- glasierten haffen (glazed ceramic)
- Ribeyssen (grater)
- pfannen (pan)
- haffen (pot)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: electuaryType: -Ain zarte schenna kitina ladtwerin zu machen Item nemenndt funffzig kitina vnnd schellens vnnd reybens den an ainem Ribeyssen bis an den buzen vnnd nemendt den die zwen tayl von den geribnen kitina vnnd windens oder bressens durch ain duch vnnd nemendt den den anndern tayl den Ir yber hannd gelassen vnnd diendt In In ain glasierten haffen vnnd giessenndt den durch gewundnen safft daran vnnd nemenndt die buzen von den geribnen kitina halbung vnnd dienndt die keren darauss vnnd [295r] dienndt die buzen auch In haffen aber die keren nit vnnd Rierens Im haffen woll durch ain annder vnnd deckhenndt den haffen woll zu vnnd sezenndt In zu Ainem zimlichen feur vnnd lanndts also annder halb oder zwu stundt syeden gar gemach vnnd wen sy also Dempfft sennd so nemendt sy auss dem haffen vnnd windens wider durch ain duech vnnd wen Irs gar durch gwunden hannd so seyhenns den wider durch ain duch vnnd dienndt den safft In ain messin kesel oder In ain pfannen vnnd diens yber ain klains feurlin vnnd wen es also ain stund gesoten hat so dienndt ain schonnen weyssen gestossen zuckher darein als fill wie Irs den geren syes oder saur hannd vnnd Rierens woll durch ain annder sunst dirffens Ir nit Riern gar nit lanndts also gar gemach sieden daz sy bey drey stunden ob dem feur sey wen des safft vill ist so syedens In zwo geschierrn