Ingredients:
- Capaun prue (capon stock)
- kumel (caraway)
- hennen (chicken stock)
- schmollen von ainer Semel (crumb)
- schmalzl (lard)
- lungele (lung)
- flaysch (meat stock)
- zwiffel (onion)
- prue (sauce)
- Rinderin fayste (suet)
- Kutelfleckh (tripe)
- essich (vinegar)
- wasser (water)
- wayzen mel (wheat flour)
Tools:
- Ess loffel (eating spoon)
Categories:
Main ingredient: offalPreparation: boiledType: -Kutelfleckh vnnd lungele oder yedes in sonnder hayt auff gemaine tagliche manier Ein zue machen So die selben zuuor alss obsteet woll gesotten auch geschnidten vnnd gewaschen sein soll man gleicher weyss ain guete flaysch hennen oder Capaun prue daran giessen die selben ob angezaigter massen abgewurzen vnnd zway oder drey zwiffel heutl klain gehackht mit Ainem schmalzl oder ainer Rinderin fayste mit Ainem Ess loffel voll oder nit souil schonen wayzen mel daran schwayssen [292v] Auch ain wenig kumel daran werfen vnnd essich nit gar ain Es loffele voll sonnder souil daz man den khaum daran Empfundt aber fur daz wayzen mel mag man ain schmollen von ainer Semel in ainem wasser waych syeden lassen vnnd an die fleckh durch treyben bis die prue etwas dickhelet wierdt