Tripe, stewed the Austrian style
Kuttelfleckh Auff die oesterreichische Manier zu kochen
Semantic annotation of the recipe "Tripe, stewed the Austrian style" (wo1c.19)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo1c.19
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
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Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 16.3 Aug. 4°
Varia secreta medica
Wo1
Wo1c
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context of corresponding manuscript/collection
[Context for all recipes in manuscript "Wo1"](info:fedora/context:corema.wo1c)
References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
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recipe
16./17. Jh.
16th to 17th c.
1539
1636
1546
1546
Entstehungsort unbekannt.
place of origin unknown.
High German languages, High German languages, High German languages
Kuttelfleckh Auff die oesterreichische Manier zu kochen Soll man nemen ain vaiste von Castraun oder wo man die nit gehaben mag von ochsen nieren ainer welschen nuss gross vnnd souil petter zimel yetweders klain gehagkht vnnd
vnnder ain ander zu ainer kugel gemischt so dan
die fleckh zuuor woll gesotten sein soll man die auslegen vnnd
klain oder gros schneyden also dan
sauber waschen vnnd
wider in ain hafen thuen vnnd
die kugel vngefarlich in die mittn Darunder legen doch also gannz da am syeden zerlast sy sich selbs volgendts
ein guete flaysch hennen oder Capponnen prue daran giessen vnnd
die also allain mit pfeffer Imber vnnd saffran souil von netten abgewurzen vnnd
also auff syeden lassen aber der pfeffer soll alweg den Iber vber treffen wollte man dan ain wenig zwiffel klain gehackht in Ainem schmelzle oder ainer flaysch vayste die noch poesser wer daran schwayssen daz mag man thuen oder vnnder lassen