Ingredients:
- opffel (apple)
- ay (chicken egg)
- taig (dough)
- mel (flour)
- schmaltz (lard)
- saltz (table salt)
- wasser (water)
Tools:
- pfannen (pan)
- kol leffel (wooden spoon)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pastryType: Siedegebaeck (deep fried)Ain opffel polster zemachen Ain opffel polster zu machen nem gut opffel schels vnd schneid 4 schnitz auß aim thue die putzen daruon darnach nem ain schons mel vnnd ain wasser an ainn ander saltz In Mach den als dickh das du In mit aim ay ringer magst machen dan nem ain tiefe pfannen daz des schmaltz tieff sey vnnd ker die schnitz Im taig vmb vnd setz mit aim kol leffel nach ainander In die pfan In das schmaltz auff ain annder bis du es gar hast alß dan laß In wol pachen Vnd wan du mainst das er an dem ainen ort pachen sey so Seiche daz schmaltz darab [211r] ker den vmb vnd laß In an dem anderen ort auch pachen ist vast ain gut essen