Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: pancakeType: sweetAin andern puren dorten zu machen Dar zu soll man nemen der piren gar zin gole vngeuarlich bey 25 pieren oder souil ains selb gut bedunckt die vnder den kolen gepratten Nachmals die scholffen mit ainem wein abgeweschen daruon In wendig die keren putzen vnd stil herauß geschnitten die pieren klain gestossen In aim merser darnach laß ain halb pfundt schmaltz In ainer pfannen wol haiß werden Rest die pieren ain fiertel stundt wol darin bis daß schmaltz schier ein seudt thue darnach die pieren In ain grosse schissel vnnd zertreib sy wider mit ainem kolleffel thue darein ain halben fierdung gestossen Cannel halb so uil gestossen Negelen darnach thue darein ain halb libra gestossen Manndel Rueer es alles wol durch ainander [208v] sampt ain halbe ontz gutz puluers auß zipern an des stat ain wenig pisam magst es auch auch wol auß lassen darnach 1 libra gestoßen zucker vnnd 6 ayer dergleichen 3 lot schmaltz oder souil gutz suees Milchraums daß alles ruer wol durch ain annder allso Ist der taig gemacht Nachmalß zerlaß ain schmaltz vnd thue ain wenig daruon In die pfannen darin du die dorten machen wilt vnnd laß nur so vil darin alß am poden vnd neben daran klebt das vberig geuß wider herauß vnd stree alß bald ain mel darauff schwing es In der pfannen hin vnnd wider daz der boden vnd darneben rum alles weiß werdt das Ist an stat des boden so man dem dorten macht thue darnach den taig darein vnnd setz auf kolen vnd decke darnach mit ainer hafen decken zu darauff thue auch kolen laß also ein weil pachen heb Nachmals die deckhe wider herab Dise stuckh alle wie obgemelt steet praucht zu 2 dorten