Ingredients:
- air (chicken egg)
- taig (dough)
- mel (flour)
- schmaltz (lard)
- milch (milk)
Tools:
- dorten pfendlin (dutch oven)
- air schelffen (eggshell)
- gluet (ember)
- kupfferns pfendlin (pan)
Categories:
Main ingredient: pastryPreparation: deep friedType: Siedegebaeck (deep fried)Muschelen zu pachen Item wiltu gut Muschlen pachen so nem ain kupfferns pfendlin wie ain dorten pfendlin aber kain pletlin darein nem ain schmaltz ainer hasel nuß groß laß daz schmaltz In dem pfendlin vmber lauffen daz der taig nit darin an prin vnd nem 7 air vnd 7 air schelffen vol milch klopffs wol anainander vnd thue ain mel darein vnd machs ain wenig dinner dan ain streiblin taig thue oben ain gluet auff decken wan er wiert das er sich schneiden last so schneid ain schnitz gefiert ungeuarlich 3 finnger prait [216v] vnnd thue 4 schnitz darein 2 der zwirch vnnd 2 der leng darnach nem ain kecke pfannen vnd thue ain schmaltz darein vnd leg nit mer dan 2 muschel auf ain mal In die pfannen vnd ritlen die pfannen bis sy fein praun werden vnnd laß sy fein langsam pachen so sind es fast gutte kiechlin