Ingredients:
- Mandel (almond)
- prueele (chicken broth)
- taig (dough)
- pletlin (dough sheet)
- wein ber (grape)
- schmaltz (lard)
- vegeln (poultry)
- ziweben (raisin)
- gilb (saffron)
- gewirtz (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: deep friedType: -Essen von spiß vegeln Item wiltu ain gute richt machen von spiß veglen so Siet vnd rost die In ainem schmaltz und mach darnach ain taig wie zu den hasen orlin vnd walglen In wie zu den pfantzelten pletlin vnnd [215v] thue darnach die vegel darein auch wein ber ziweben vnd Mandel machs mit den 2 pletlin fein zu und pach sy langsam nem darnach ain wein und thue zucker darein vnd gutz gewirtz vnd thue das pachens In ain schissel gilb daz prueele vnd geus dar vber so Ist es ain gut essen