Ingredients:
- ayer (chicken egg)
- air milch (custard)
- bedelin (dough sheet)
- taigle an auß ayern (egg dough)
- milch (milk)
- rossen wasser (rose water)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
Tools:
- dort pfannen (dutch oven)
- gluet (ember)
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: flat cakeType: sweetAin ayer dortten Wiltu ain ayr dorten pachen so nem 20 aier [215r] auff ain tisch vnd als vil milch als du aier hast genomen klopf es wol vnder ainander vnd saltz In ain wenig laß In In ainer pfannen an ainander sieden bis es wiert wie ain dicke air milch dan so rur zucker darein bis es sues wiert darnach mach ain taigle an auß ayern vnd welglin darauß ain bedelin dan so thue die air milch darauff vnd streich es gladt nider thue Auch ain wenig rossen wasser darauff thue es In die dort pfannen mach ain gluet darauff vnd darundter laß Inn preinlet pachen so Ist es gueter dortten