Ingredients:
- anis (anise)
- prot (bread)
- air (chicken egg)
- oel (cooking oil)
- fisch (fish)
- visch schuoppen (fish scale)
- mel (flour)
- honig (honey)
- hecht (northern pike)
- pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- essich (vinegar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: deep friedType: show dishItem Aber etc. [199r] Schuepp ainen hecht vnd haw jn zuo stucken loes ym die graet von erst ausz vnd stosz jn jn ainem morser tuo dar zuo mel honig vnd saltz mach ez zuosamen leg es jn ain topf der ain loch hab als grosz als ain finger dring die fisch dar durch jn ain schaff mit wallendem oel vnd gib jm ain gestalt als ainen ael pach jn wol gib jn ze essen etc.
*Hollow roast, pike* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Item etc. In der selben matery macht du praten an ainem spisz nim air schoen prot anis saffran wein oder essich vnd wasser oder visch schuoppen saltz meng daz zuosamen gewsz das wasser auff den praten vnd laesz ez erwallen eben dick vnd gib ez ze essen etc.
*Pike, minced, as partridge* (Subrecipe Nr. 2) [cooking recipe] Item aber etc. Ausz der selben matery macht du machen rephuener das sey geschaffen seind als die fladen las sy siedeen jn ainem wallenden wasser vnd sewed sy gar wol stosz sy an ainen spiss das sy warm werden betroeff sy mit oel vnd gib pfeffer da bey etc.