Ingredients:
- Rintflaisch (beef)
- puteren (butter)
- kuemich (caraway)
- huener (chicken)
- airen (chicken egg)
- smetan (cinnamon)
- taig (dough)
- faisem flaisch (fatty meat)
- wiltpraet (game meat)
- Flaisch (meat)
- aerbes suppen (pea stock)
- welsch weinper (raisin)
- saffran (saffron)
- gewuercz (spice)
- geroesten semelen (toast)
- kalpflaisch (veal)
Tools:
- tuoch (cheesecloth)
- sib (sieve)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: dumplingsType: -Flaisch krapffen Nim kalpflaisch oder Rintflaisch oder huener oder wiltpraet [196v] vnd lasz ez sieden welherlay das sey vnd hack ez mit welsch weinper vnd auch mit faisem flaisch vnd airen vnd gewuercz vnd fuell es jn den gemachten taig
** (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Item nim smetan vnd sewd den wol vnd seich den durch ain tuoch oder durch ain sib so nim vnd tuo puteren vnd saffran dar an vnd begewsz das mit geroesten semelen
** (Subrecipe Nr. 2) [kitchen tip] Item von aerbes suppen macht man auss topanicz du solt aber dar zuo tuo saffran vnd kuemich etc.