Ingredients:
- ay (chicken egg)
- weis (egg white)
- wasser (water)
- totter (yolk)
Tools:
- trachter (funnel)
- sawplateren (pig's bladder)
- hafen (pot)
- faden (thread)
Similar recipes:
Same title: bs1.260, gr1.206, h2a.62, h2b.37, w4.59, pa1.10, bs2.51, wo1a.4, wo3b.8Shared ingredients: bs1.232, bs1.260, bs1.262, gr1.206, gr1.246, gr1.76, h2a.62, h2a.63, w4.55, k1.87, pa1.10, pa1.19, so1.61, a1b.55, bs2.51, bs2.52, bs2.61, wo1a.4, wo3b.19, wo3b.27, wo3b.8, wo7a.35, wo8.1, wo8.167, wo8.168, wo8.172, wo8.175, wo8.176, wo8.179Same ingredients in following recipe: 1 1 3Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: complexType: show dishWie man ain ay machen sol auss xxx oder xl airen etc. [189r] Nim zwo sawplateren das ainew groesser sey dann die ander vnd swaib sy schon mit wasser jnnen vnd nim dann die air und schaid sy schon von enander das weis besunder die totter besunder nim dann die klaineren plater vnd rueer die toetter durch anander vnd gewesz sy jn die plater das jn ??? werde von den totteren vnd verpind sy dann schon mitt ainem faden lasz sy wol sieden daz erhert vnd schel dann die plater ab den toettern Nim dann die grossen plater vnd sneid ain loch dar ein als gross das der totter dar ein mueg vnd naeg dann ped plater schon wider zuo vnd klopf dann das weisz zuo anander vnd nim ain trachter stoss jn jn das loch vnd gewesz das weiss auff den totter hin ein piz die plater vol werde vnd pind sy dann zuo vnd leg sy jn ain hafen vnd lass sy aber sieden so sewd das weisz vnd die toetter so wirt ain ain dar ausz vnd gib ez dann hin ze essend etc.