1Fish, prepared in three waysWie man ain fisch beraiten sol jn treyerlay farbFish, prepared in three waysWie man ain fisch beraiten sol jn treyerlay farbde-x-enhHigh German languages, High German languages, High German languagesWolfenbüttelplace of origin unknown.1500/165016th to 17th c.Wo1Wo1aWolfenbüttel, Herzog August Bibliothek, Handschriftenabteilung, Cod. Guelf. 16.3 Aug. 4°https://gams.uni-graz.at/o:corema.wo1a.1Q107246611,Q11254,Q282,Q283,Q36465,Q5454629,Q600396,Q72827,Q753009Q600396,Q753009,Q600396,Q5454629,Q36465,Q72827,Q282,Q283,Q72827,Q283,Q107246611,Q11254,Q600396,Q600396Q177257,Q2621157,Q32489,Q96279691Q96279691,Q2621157,Q177257,Q32489,Q177257,Q96279691nim jnleg in auff ainen rostbespreng daz das haupt stuk mit melbegeusz es mit haissem smaltz als lang bis daz dich bedunkcht es sey genuog habpra vnd soy vnd vnd daz er tailslach ain schoen weiss tuoch vmm darauffmar haissen wein vnd wasser ?? man smaltz darein vnd das wasser so wird es sich schontuet wenig gluott darvnterdas swantz stuck das saltz schonfisch??? ab mit ainem messerain gluot slach dar vnderprat ez kuollass es nit verprinnenWildu machen dreyerley essen von ainem fisch das er dennocht gantz seysoalso haustu dreyerlay essen von ainem fisch ain gesotten daz ander gepachen daz drytt gepratenals lang bis daz dich bedunkcht es sey genuog habfishfischfood coloringfarbtitlefishfischgraterost fish headhaupt stukflourmellardsmaltzcheeseclothtuochwineweinwaterwasserlardsmaltzwaterwasserembergluottfish tailswantztable saltsaltzfishfischknifemesserembergluotgraterosttitlefishfisch