Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: drinkType: -Cappaunen Ausprennen Item nempt ein alten Capaunen vnnd das man In vmbiag darnach soll man in ersteckhen vnd den khragem vmbreiben er solt am vmbiagen selb sterben si thuns aber seltten das si selb sterben darnach soll man ropffen also warm den khropf vnd das Inngewaid sauber heraus thun Auch den khopf vnnd die fueess vnnd daz faist alles daruon thun vnd man soll in nit weschenn darnach soll man In zu viertl erschneiden Inn ain saubern hafen thun vnd bej 7 mass wasser vngeuerlich daran giessen hernach soll man nichts mehr daran giessen vnd las Inn langsam sieden vnnd wann er wol gesoten ist so thue In inn ain moersser vnnd stoss inn wol vnnd behalt die Pruee sauber so si faist were so blas alles sauber herab alss dann so er gestossen ist so thues als in den Prennhuet vnnd geus die guet Pruee daran das zwen zwerch finger nit voll sey vnnd wann man sicht das es halb ausbrennt ist so giess man mehr vonn der guten Pruee daran bis si also gar hinein khumpt vnd ausgeprennt wirt vnnd das man ain gleichs feuer vnder dem ofen hab will aines gern zimet in den oder khreueter darzu legen vnnd darmit ausprenen so leg man es nun in Prennhuet man nimbt gewonlich 3 lot roerlich Inn ein kaponen wers gern schmeckht vnd soll si erstossen doch nit khlain vnnd man sols gemach Prennen so wirt das wasser [524v] lauter vnnd schen etc.