Ingredients:
- Kuettin (quince)
- safft (quince juice)
- schelffen (quince skin)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- schisselin (bowl)
- schisselen (box)
- spinet leinwat (cheesecloth)
- hiltzins geschirr (container)
- gluett (ember)
- moersser (mortar)
- zinins theller (plate)
- hafen (pot)
- hueltzin leffele (wooden spoon)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: electuaryType: -Ain Kuettin lattwergenn Item nim guett Kittinen vnnd schels vnnd Alsdann schneids zu 6 oder 8 viertailen nim die schelffen vnnd so du wilt schlecht khuettinen schneids vnnd stoss in ainem moersser truckhe darnach den safft daruon oder Press aus thue dann den selben safft an die geschelten schnitzlen thues In ein saubern hafen alles mitainander vnnd deckhs wol zue setz inn ain gluett also las dempffen bis die schnitzlen wol lind werdenn darnach so nim ain spinet leinwat vnnd treibs dardurch vber ein hiltzins geschirr alß vil du kanst vnnd magst Nachmals so miss den durchtribnen safft mit einem schisselin vnnd souil schissele mit safft ist souil schisselen mit zuckher nim vnnd thue nit mehr wasser an den zuckher dann alsuil als wellestu In leuetteren dann lass also ain ledlin anainander thun vnnd seuech in dann an den safft thues alles miteinander ueber daz feur in ainem messin geschirr vnnd rueer es Ie ain wenig daz es sich nit anleg las also sieden bis du mainst es sej [524r] genug dann thue ain wenig auff ain zinins theller das khueell werdt vnnd so es ain feines heutlin hatt vnnd das es nimer am finger klebt so thues herab vnd thues mit ainem hueltzin leffele In schechtelin oder warein du wilt