Ingredients:
- letzelten meel (gingerbread for sauce)
- hoenig (honey)
- Kuettin (quince)
- zuckher wasser (syrup)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- schechtelen (box)
- kessell (cauldron)
- grobs thuch (cheesecloth)
- messings geschirr (container)
- feuer (ember)
- offen (masonry heater)
- mass (measuring vessel)
- zinine tischdellerlin (plate)
- durchschlach (sieve)
- leffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: electuaryType: -Ain Andere Kuettin Latwergen zumachen Item nim die geschnitnen kiten viertaile vnd thues inn ain messings geschirr oder khuepferins thue souil frisch wasser daran das ueber die schnitzle gang oder Inn 100 kittine 10 mass wasser wie du wildt lass also sieden bis die schnitzlen lindt sendt worden das mans wol durch khan treiben vnnd Ie wermer mans durchtreibt Ie bas die krafft daraus kompt darnach so thues ueber das feuer vnnd rueers wol dann es brindt sonst an vnnd wann es halb gesoten ist so thue ain zuckher daran so sueess du es wilt haben also machs vnnd nach gut bedunckhen thues vom feuer thues auch in schechtelen streichs zu mit zuckher wasser mit ainem leffel daz glat werdt lass 4 oder 5 tag offen doch daz nit staubig werdt [523v] so sendt si vast guet Item darnach nim den groben ueberblibnen khuettin zeug thue in Inn aim gschirr ueber daß feuer vnnd geuss vil wasser daran vnd lass wol anainander sieden treibs darnach durch ain engen durchschlach oder durch ein grobs thuch weils durchin geet alss dann thues Inn ain kessell Ist es nit thuenn so geus mehr wasser darein das genug sieden khuenden laß Erlich sieden vnnd rueers erlich vmb vnnd wann es wol Ist eingesotten so thue hoenig daran alss sueess due es haben wilt vnnd lass si wol abtrueckhnen ob ainem klainen kol feur thues darnach auff khlaine zinine tischdellerlin streue geribens guts letzelten meel darunder vnnd darauf sendt gute bletzlen kers Ie vmb bis si wol truckhnent bej oder Auff ainem warmen offen kers aber alweg vmb