Ingredients:
- Bibernellwurtzen (pimpinella)
- wurtzen (root)
- Prue (sauce)
- zuckher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
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Main ingredient: herbsPreparation: -Type: medicinalBibernellwurtzen vberzugkhern So schabe die wurtzen Im dreyssigist fein sauber schneids zu klainen stuckhlen nach der leng Seuds ein wenig in wasser damit sy lind werden Nachmals so nimb einen hubschen zuckher der khains leutterns bedoerff thue den In ein Maessige Pfannen vnd geuss ein waßser daran seude In biß du maynest das waßser eingesotten sey Diss erkhenne bey dem dunckhe mit einer eysine spatl darein vnd schlentz hinweg Wann es dann ein federle gibt wie ein weisser schne so ists wasser [237r] daruon Oder lass an der Spatl gemach abher sinckhen So es ein weiss fadenle hat so ists gnueg Alß dann so wirff die wurtzen darein seuds fein gemach vnd khers Immerzue vmb biß sich zugkhert hat Lass dar nach erkhuelen vnnd behallts in ein hefenlin Item das wasser dar Innen man die wurtzen anfangs gesotten hat das soll man an zuckher giessen Ist es zu wenig So geuss noch ein frischs wasser darzue Nota wiltu gern so magstu an die wurtzen nun ein Prue machen wie man an ein Ingber thuet So doerffte man die wurtzen nit also im zuckher sieden Apotekher zu Schwatz